Singapur’dan Londra’ya Uzanan Hikayenin İstanbul Ayağı

Singapur’dan Londraya Uzanan Tim Slessor’un Hikayesinin İstanbul Ayağında Otelimizi Tercih Etti. Dilerseniz Hikayeye bir göz atalım …

SİNGAPUR – Tarih, 64 yıl önce altı Oxford ve Cambridge üniversitesi öğrencisinin o zamanki en uzun karayolu seferini tamamlayıp altı ay içinde Londra’dan Singapur’a 16.000 km’den biraz daha fazla sürdüğü bir tarih oldu.

Bu yılın ağustos ayında, 87 yaşın altındaki ilk altıdan biri, yolculuğu tersine yeniden yaratacak. Bu kez, Bay Tim Slessor, Singapur’dan Londra’ya üç araba alacak, ormanlarda, dağlarda ve çöllerde yaklaşık 100 günde seyahat edecek Singapurlu Larry Leong da dahil olmak üzere yedi kişilik çekirdek ekibin bir parçası olacak.

Singapur Turizm Kurulu (STB), gezinin destekleyici organizasyonlarından biridir. STB’nin Genel Müdür Yardımcısı (International Group) 47 yaşındaki Chang Chee Pey, bu çabayı “keşif ruhunu özümseyen cesur bir yolculuk ve STB markasının” Passion Made Possible “in ne anlama geldiğinin somut örneği” olarak nitelendirdi.

Seferin yeniden başlatılmasının “bu yıl Singapur ve Birleşik Krallık arasındaki güçlü tarihsel bağları örnekleyen Singapur Bienali’nin anılması ile birlikte uygun bir şekilde zamanlandığını” ekledi.

Gezinin detayları 30 Mayıs Perşembe günü Wearnes Automotive’deki Jaguar Land Rover showroom’unda duyuruldu. Orada, Bay Slessor, ilk keşif gezisindeki iki arabadan biri olan “Oxford” adlı koyu mavi bir Land Rover Serisi ile bir araya geldi.

Güney Atlantik’teki Yükseliş Adası’na ayrı bir keşif gezisinde kullanıldıktan sonra, orada bırakıldı ve sonunda sökülüp tavuk kümesi olarak kullanıldığı küçük Saint Helena Adası’na doğru yolunu buldu. 2017’de, bir sonraki seferde kullanılmak üzere Bay Slessor’a hediye edilmeden önce, 51 numaralı araç restorasyon uzmanı Adam Bennett tarafından restore edildi. Bay Bennett aynı zamanda yolculuğun çekirdek konvoyunda.

Oxford’un restorasyonu üzerine Bay Slessor’un dönüş yolculuğunu yapma fikri vardı.

Dedi ki: “Şimdi 87 yaşındayım, çok geç olmadan yapmalıyım. Sadece bir kez bu dünyadasınız, o yüzden yapın.” Dedi.

2015’te 51 yaşındaki Bay Leong, 66 gün içinde Land Rover’ı Singapur’dan Londra’ya sürdü. 1955-1956 yılları arasında gerçekleşen tarihi seferle ilgili bir kitap yazan ve kopyasını imzalayan Bay Slessor ile tanıştı. Bay Leong daha sonra çekirdek konvoya katılmaya davet edildi.

Sürüş sevgisinin yanı sıra, karayolundaki keşif gezilerini BT danışmanı için bu kadar zevkli kılan şey, “dövülmüş yoldan bir şeyleri görmek, tur gruplarının size göstermediği farklı şeyleri görmek”.

Karasal seferlere uzun süre devam etmeyi planlıyor. Bay Slessor’a atıfta bulunarak, “O 87, bu yüzden belki 30 yıl daha süreceğim” dedi.